Aktuellt

Anna Gavanas och Anna Öström (författarna till DJ-LIV) har påbörjat ett samarbete med Monika Svensson från Göteborg. Nedan finns en presentation av Monika.

Monika Svenssons foto.

Monika Svensson är bosatt i Göteborg och har frilansat som skribent, DJ och klubbfixare sedan tidigt 90-tal. Hon genomför i snitt hundra spelningar per år som DJ Demonika och är  jury-administratör för Manifestgalan, för vilken hon också är ordförande i kategorin Dans. Hon har också drivit Blendas DJ-skola i över 15 år.

Monika har en gedigen erfarenhet av musikkultur och har under åren bidragit på en mängd olika sätt till publicerad kunskap om musikscenen, t.ex:

  • ett kapitel om 90-talets elektroniska scen till den medföljande katalogen som gavs ut i samband med Göteborgs Stadsmuseums utställning om Göteborgs musikliv.
  • redaktör för MusikerMagasinets avdelning b.p.m där hon intervjuade internationella och inhemska artister och DJ:s, gjorde klubbreportage från hela världen, tester av DJ-mixers och samlade in internationella nyheter och DJ-charts från den elektroniska scenen.
  • redaktör för magasinet Galore,
  • artiklar bla för MI, Groove och olika nättidsskrifter.
  • två texter i antologin I hear a new world som gavs ut på Bläck Charm Nostalgi Vassa Tänder (2012). Läs här: Motsatsen till minimalism – DJ KOZE

 

 

 

 

Annonser