Artikel om DJ-liv i Sydsvenskan idag!

djliv-640x457

”Tjejer tar nu plats i rum tidigare reserverade för killar. Technonamn som Johanna Knutson, Sandra Mosh och Le Fleur bokas på större och större gig. Klubbfixare har fattat att inte bara företagsstyrelserum utan också dj-bås är platser där normer måste brytas. Samtidigt på enorma utomhusarenor blastar kille efter kille ut fabriksmässiga beats – vi kan kalla det arenahouse – inför danssugna tjugoplus-kids. Bokare på Summerburst och Big Slap verkar bry sig mindre om vilka signaler bokningarna skickar ut än om hur många som betalar för att komma. Enligt organisationen jämställdfestival.se var 90 procent av Summerbursts bokningar för 2015 män. Man skulle kunna tänka sig att företag som jobbar med kultur vore bättre än så på varumärkesprofilering, som till exempel jämställdhet.”

Fredrik Thorén i Sydsvenskan: ”På arenorna blastar kille efter kille ut fabriksmässiga beats”