Läs artikeln om 80-talets DJ-liv på Ord och Bilds hemsida

Vad vet du om 80-talets dj-scen i Stockholm? Tidskriften Ord & Bild har i sitt senaste nummer bara fokuserat på 80-talet. DJ-liv har bidragit med ett utkast från boken. Har ni inte köpt numret (som även inkluderar bilder) kan ni få ett smakprov här.

Ord & Bild4

Läs artikeln här: Det knakar i Stockholms garderober. Om 80-talets DJ-kultur.

Texten är ett utdrag ur kommande boken DJ-liv: historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm (Gidlunds feb 2016). I boken intervjuas även DJ:s från 1970-talets discovåg, 1990-talets rave-era och 2000-talets techno- och housekultur. Queersceners inflytande spåras och boken följer internationella influenser och korsbefruktningar mellan genrer. Boken visar också hur DJ-kulturen närts av ungdomsgårdar, förortsrörelser och skivbutiker.