Bokrelease 26 feb 2016 på Kägelbanan!

Den 26 februari blir det bokrelease för ”DJ-liv: historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm” kl 16-02 på Kägelbanan i Stockholm! Kvällen är uppdelad i två delar: 16-21 bokrelease och 21-02 klubbkväll. Generationer av Stockholms-DJs möts i en audiovisuell version av ”DJ-liv”– den första boken om en gemensamma historia. Det blir paneldiskussion, DJs, utställningar, visuals, mingel och dans, dans, dans!! Alla är varmt välkomna!!

DJ-LIV_mellan2

Vilka aktörer har drivit fram den DJ-kultur som är så central för Sveriges musikliv? Och med vilka visioner, motgångar och ideal? I panelen diskuteras vad som har lett fram till dagens techno- och housescen och vart vi står idag. Vi diskuterar också vad som influerar och vad som gått förlorat från 1970talets discovåg, 1980talets New Wave-era, 1990talets raveolution –fram till 2000talets techno- och housekultur. Queersceners inflytande spåras och vi lyfter fram glömda hjältar, udda filurer och oväntade mönster.

DJar gör några av de DJs som intervjuas i boken: Hasse Huss (DJ sedan 1961) spelar Northern Soul på sjutums-singlar; Kizaa Zaa spelar soukous och rai från länder som Angola, Tanzania, Kongo och Sydafrika. Svenska Disco Kyrkan (Mika Snickars & Daniel Savio) mixar svensk disco på vinyl. Senare följs releasen upp (21-02) av en klubbkväll samarrangemang med queerpunk-klubben Slick.

SLICK_SAVE THE DJ_2

Efter 21 följs bokreleasen upp av en klubbkväll. På ”Save the DJ’s” golv följs Ashman’s baktakt av Gena’s breaks:iga basgångar. DJ Pamela’s svettiga house följs av Danijel Alpha’s rave-osande beats innan Funky Tuna slutgiltigen slaktar dansgolvet med en oförlåtande sporttekno-attack.

Samtidigt på queerpunk-golvet drar Slick för gardinerna, drar ner brallorna och skruvar upp den ekivoka volymen under total kontroll av DJ Patti och Christian Saldert. Patti levererar drypande discoorgier, hala stånkhits och dallrande rnb-orgasmer i ödesdiger kombination med ett halsbrytande djbåshallaballo. Och Christian ska ramma golvet med sin grava tjackballselektro, renrakade pojktechno och tilltufsade kalabalikpop.